Nieuwe Rijden – Rijstijlrapport

6 apr 2013

Volgens Logistiek.nl is er in de afgelopen twee jaar een informatiebehoefte bij transportbedrijven ontstaan over de rijstijl van hun chauffeurs. Door informatie uit de CAN-bus te integreren met de boordcomputer, kan dit rijgedrag inzichtelijk worden gemaakt. Zo kan men het gebruik van de koppeling en versnelling, een remanalyse, PTO (stroomtoevoer naar hulpapparatuur), snelheid en inzet van cruise control checken.

We weten allemaal dat rijstijl een direct effect heeft op brandstofverbruik. De meesten staan er echter niet bij stil dat dit ook effect heeft op reparaties, onderhoud en banden. Door de informatie uit de CAN-bus aan de chauffeur aan te bieden, kan hij zelf zijn rijgedrag verbeteren. Voor veel bedrijven creƫert dit een interessant terugverdieneffect.

Investering in ICT loont!

Bultsma Transport heeft een eigen koppeling gemaakt om de gegevens uit de Trimble boordcomputer op een inzichtelijke manier aan de chauffeur te presenteren. Dit rijstijlrapport sturen wij elke maand via de e-mail naar de chauffeur.

  • Wilt u meer weten? Stuur een e-mail
  • of bel + 31 (0) 228 59 1512