Renders tautliner trailer

28 dec 2010

Wij hebben een Renders tautliner trailer aangeschaft. De besturing van de assen gebeurd d.m.v. het X-steering syteem.

Het nieuwe gepatenteerde Renders X-Steering systeem biedt een revolutionaire oplossing voor de problematiek van overbelasting bij deelladingen. Anders dan bij bestaande oplossingen (extra as op trekker en/of trailer en/of andere gedwongen sturing) brengt de X-Steering geen verminderd laadvermogen en verhoogde kosten met zich mee.

De Renders X-Steering zorgt vor een optimale gewichtsverdeling omdat de lading gelijkmatiger over de assen verdeeld wordt. Dit wordt bereikt door de afstand tussen de assen te vergroten. De eerste en derde opleggeras zijn stuurbaar. Het centrale punt van de X-Steering is het verbindingselement tussen de eerste en derde as.

Deze assen zijn op een draaischijf gemonteerd waardoor de sturing automatisch gebeurt. Het is a.h.w. een geoördineerd meeloopsysteem. Het verbindingselement zorgt ervoor dat beide assen steeds in tegenovergestelde richting meesturen – vandaar overigens de naam X-Steering – en dat de rijstabiliteit optimaal blijft in alle omstandigheden.

Bij het achteruitrijden voorziet het element een gedwongen sturing met een ingenieus controlesysteem, waarbij de opleggerassen/-wielen de juiste draaihoek bekomen.

Render sitel